MUZIEK & HULP

MUZIEK ALS KLOPPEND HART VAN DE SAMENLEVING

Waarom Toekomst Muziek?

Het doel van stichting Toekomst Muziek is om jongeren te empoweren op het gebied van school of werk door de inzet van muziek. De methodiek van Toekomst Muziek toont aan dat de combinatie van muziek en hulpverlening werkt. 

Extra hulp gebruiken

Wij zijn er voor jou 

Welke hulp je nodig hebt, dat bepaal jij. Wij zijn er voor je. Af en toe, en altijd. 

Wij helpen je om jouw doel te bereiken. Misschien wil je een opleiding volgen of een baan. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief 

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Omdat jij het wilt

ANBI status 

Het is belangrijk dat jij dingen doet die bij je passen. Er wordt intensief gewerkt met het talent. Niet omdat het moet, maar omdat jij het wilt. 

Wij zijn blij met iedere gift, groot en klein. Wil je stichting Toekomst Muziek periodiek steunen? Doe een donatie

New Release Videoclip DGXAV

Toekomst Muziek Traject - TM. Volume 11

Biografie DGXAV

Multi-talent

Artiest DGXAV (echte naam: Xavier de Mees) is een multi-talent: hij maakt muziek én is profvoetballer bij de club FC Amsterdam. Dit zijn dan ook zijn grootste passies. Hij groeide op in Kraaiennest en woont sinds 2019 in Ganzenhoef waar hij zijn vriendengroep heeft opgebouwd. DGXAV laat zien dat positiviteit en doorzettingsvermogen de sleutels zijn naar succes.

Liefde voor muziek

Muziek speelde altijd al een rol in het leven van DGXAV, maar in 2017 werd dit pas echt onderdeel van zijn realiteit. Tijdens een hiphop muziek workshop op school schreef DGXAV voor het eerst een krachtige raptekst zonder enkele aarzeling. Iedereen in de klas was enthousiast over zijn tekst en hij besloot om dit talent verder te ontwikkelen. Op school waren er vaak groepjes jongens die aan het rappen waren en zo bleef hij ook doorgaan met teksten schrijven. 

DGXAV maakt inmiddels al zo’n 4 jaar lang muziek en schrijft over verschillende onderwerpen. Zijn muziek gaat over het dagelijks leven en alles wat hij voelt en ervaart op dat moment. Het nummer ‘Dreamchasers’ is een reflectie op het leven van DGXAV. Hij doet er alles aan om zijn dromen na te jagen en geeft dan ook 100%. Het is zijn doel om binnen 5 jaar een succesvolle muziek- en voetbalcarrière te hebben, met een sport diploma op zak. Ook is zijn vriendengroep bezig om verder te groeien in de voetbal en muziekwereld. Met ‘Dreamchasers’ is de boodschap om altijd je dromen achterna te gaan, hoe lastig een situatie ook is. Het is belangrijk om jezelf te omringen met positieve mensen. 

Bekijk nu | DGXAV - Dreamchasers

 

Samenwerking De Koppeling

Jongeren van de Koppeling

Amsterdam Zuidoost is een Recording studio rijker. Een goed uitgeruste plek waar jonge liefhebbers en aanstormende artiesten muziek kunnen opnemen. Jongeren van de Koppeling, het behandelcentrum Jeugdzorg Plus van Levvel in Holendrecht, kunnen hier werken aan hun muzikale skills. Muziek kan bovendien een vliegwiel zijn voor persoonlijke ontwikkeling en andere vaardigheden. Zodat de jongeren stappen kunnen maken in de maatschappij. Ook jonge artiesten en producers uit heel Zuidoost zijn welkom! De studio is, voorlopig voor een half jaar, gevestigd in de Koppeling aan de Tafelbergweg.

De studio wordt bestierd door een aantal audio professionals. Coördinator is Dherl Deekman, specialist op het gebied van muziek en pedagogiek. Hij is samen met zijn team aan de slag met Toekomst Muziek: het project waar jonge muziekliefhebbers en producers worden begeleid bij het maken van nieuwe tracks en het gezamenlijk uitbrengen van een album. Daarnaast begeleid Joram Letlora, muziekproducer en docent bij de Koppeling, jongeren bij het produceren en opnemen van muziek.

Nieuwe vorm van zorg

Levvel biedt hiermee een nieuwe vorm van zorg en maakt tegelijkertijd verbinding met de buurt. Daarnaast is het een proef voor de toekomst: op de plek van de Koppeling wordt in 2021-2022 de Tafelberg gerealiseerd. Dit is een nieuwe woonvoorziening voor 290 jongeren, studenten en jong werkenden tussen de 16 en 27 jaar die meer biedt dan alleen wonen. Het is een plek om samen met anderen te leven, leren, werken en ontspannen. Kijk voor meer informatie op de website: www.detafelberg.nl.

Lees meer

Bekijk nu | Recording Studio De Koppeling

Crowdfunding

Toekomst Muziek is niet meer weg te denken uit de muziekstudio’s in de buurthuizen van Amsterdam Zuidoost. Mede dankzij de professionele eindproducten breidt het traject zich uit als een olievlek. Steeds meer jongeren willen deelnemen aan het traject Toekomst Muziek; vandaar dat wij toe zijn aan uitbreiding. Ben jij geïnteresseerd om samenwerkingspartner te worden van stichting Toekomst Muziek of wil je ons steunen met een financiële bijdrage? E-mail ons om de eventuele mogelijkheden te bespreken..(contact ons)

Garage2020

Garage2020 Rap MEe 

Een gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis en Burgemeester Femke Halsema

Met Rap MEe geeft Garage2020 de mogelijkheid aan jongeren om door middel van creatieve reflectie hun stem te laten horen. Tijdens de tweede lockdown in de coronacrisis stroomden er alarmerende berichten binnen over de crisissituatie waarin veel kinderen en jongeren verkeerden. Kinderen bellen en chatten gedurende de tweede lockdown veel vaker met De Kindertelefoon over emotionele problemen dan in de eerste lockdown. En dat terwijl er juist minder vaak contact wordt opgenomen over normale puberzaken als verliefdheid en vriendschap. Zeer ernstige signalen. Iedereen zit met handen in het haar, hoe hiermee om te gaan? Met Rap MEe geeft Garage2020 jongeren een stem. Uit eerdere projecten hebben we gezien hoe goed jongeren zich kunnen uiten met muziek en creatieve video’s. Door gebruik te maken van een ME-bus, uitgerust met opnameapparatuur, geven we hier vorm aan.

We hebben een eerste test gedaan van dit concept in Amsterdam-Zuidoost. Vijf jongeren zijn gevraagd een rap te schrijven over corona en hoe corona hen beïnvloed heeft, om deze vervolgens te komen opnemen in de bus. De opname-sessies werd gehost door bekende vlogger Ismail Ilgun en begeleid door de professionele producer Joram Letlora. 

Nadat de raps waren opgenomen kwam de professionele jury (Dherl Deekman 'Toekomst Muziek') de beste rap uitkiezen. Tenslotte was er een gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis en de rappers. De winnende rap zal een platform krijgen en stichting Toekomst Muziek biedt de winnende rapper de gelegenheid tot een opname- en productie sessie in een professionele studio. Ook mocht de winnende rapper via een videogesprek aan Burgemeester Halsema zijn of haar rap verder toelichten.

Bekijk nu op YouTube | YXNGVOSS ft. YoungggBraves - DANGEROUS

 

LKCA 'Sociaal Domein'

Waar en wanneer loop jij als professional tegen de grens van jeugdhulpplicht aan? De rapportage van de werkgroep financiële beheersbaarheid jeugdstelsel beschrijft het haarscherp: afbakening van jeugdhulp is een must om te komen tot een houdbaar stelsel van jeugdhulp. Hoe houd jij alle ontwikkelingen bij in en rondom het sociaal domein? Er is meer dan genoeg te doen in het sociaal domein waar het credo is “doen wat werkt”. Maar hoe weet je wat werkt? En hoe blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

Samen met onze partners werken we voor cultuur op school, buiten school en in zorg en welzijn. Met meer kennis en inzicht vergroten we de impact van cultuureducatie, cultuurparticipatie en cultuurbeleid.

Lees meer

Covid Summer Documentaire

AllOne 'Caravan Crew'

Tijdens de laatste bijeenkomst hebben wij de Covid Summer Documentaire gepresenteerd. Hier tonen we alle workshopactiviteiten en komen enkele deelnemers van de workshops en jongerenwerkers aan het woord. 

De Caravan Crew is uitgenodigd om tijdens de WCIW haar online event 'van CoronaTijd naar CreativiTijd' aan te bieden. Workshops, muziek, ontmoetingen of gewoon lekker op een virtueel festivalterrein rondlopen...heel ontspannend.

In het kader van ‘branding en video’ zijn de jongerenwerkers en deelnemers geïnterviewd en heeft stichting Toekomst Muziek hen vooraf geholpen met de presentatie voor de camera.

AllOne zet de verbeeldings- en verbindingskracht van kunstvormen in sociaal-artistieke interventies. We kunnen ook kunst inzetten om te onderzoeken wat er onderhuids speelt bij groepen Arts Based Research. 

Agha

Uzi

Ritchy

“Ik zit nu beter in mijn vel”

‘’Lekker snel contact via WhatsApp’’

"Op maat gemaakt, passend bij mijn levensstijl’’

TSE

Chitoera 

RiqueRas

“Toekomst Muziek is talentontwikkeling”

‘’Ik werd gauw onzeker als er iets verkeerd ging’’

‘’Next step is the Herman Brood Academie’’

Killy

G-Wes

Chief

“Als je iets wilt dan kun je het gewoon bereiken”

‘’Mijn eerste kans in de muziekwereld’’

‘’Hier leer je hoe je rap en beats maakt’’

Asje Boy

Teddy

Smiley

‘’Ik kreeg extra hulp bij promotie en optredens’’

‘’Met een speciaal gevoel wil ik hier voor gaan’’

Retta

Loutje

Teamruff

‘’Over 10 jaar emigreer ik naar Noord-Amerika’’

‘’Ik ben een artiest en wil hiervan rondkomen’’

‘’Ik wil fulltime jongerenwerker worden’’

Swagmusic

Jer van der Laan

Sonja en Sharon

‘’Toekomst Muziek was mijn inspiratie’’

‘’Hier werk ik aan mij persoonlijke ontwikkeling’’

‘’Door mijn oom ging ik pianolessen volgen’’

© 2022 I Stichting Toekomst Muziek I ANBI status I Webdesign & Development I Minstrel Productions

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.