Aanmelden
Hoe kom ik in aanmerking?

Voor jongeren
Aanmelden
Werkwijze Jongeren Beats maken, zang en rap vormen het uitgangspunt tijdens Toekomst Muziek. Aan het begin van het traject wordt met elke deelnemer een plan van aanpak opgesteld om doelen op muzikaal en sociaal emotioneel gebied te behalen. Elke deelnemer werkt naar een concreet eindresultaat, namelijk drie nummers op de demo CD en een videoclip.
Tijdens het traject worden de deelnemers aangesproken op hun gedrag en wordt cognitief met hen gereflecteerd op het functioneren, zowel op creatief gebied als op sociaal emotionele weerbaarheid. Gedrag, handeling, cognitie en emotie worden hierbij met elkaar in verband gebracht. Competenties die ze juist wel bezitten en die ze nog missen worden besproken. Daarbij wordt benadrukt dat de jongeren met hun muziek een eigen handelsmerk zijn. Waar nodig wordt aanvullende diagnostiek of behandeling ingezet vanuit Supportoplus of Family Supporters.
Hoe kom ik in aanmerking? Als je hulp wilt van stichting Toekomst Muziek, heb je tot je 18e een verwijzing nodig van een Jeugd- en Gezinsteam (JGT) bij jou in de buurt of je huisarts. Ben je ouder dan 18? Meld je dan bij het sociaal wijkteam bij jou in de buurt. Je kunt hiervoor ook kijken op de website van de gemeente waar je woont. Je eerste stap is dus een afspraak maken bij een JGT, huisarts of sociaal wijkteam. Je kunt ze rechtstreeks bellen, maar soms kan je decaan op school je doorverwijzen. Of (een van) je ouders. In een gesprek met iemand van het JGT wordt gekeken welke hulp voor jou (en je ouders) nodig is. Wanneer dat uit het gesprek naar voren komt, kan stichting Toekomst Muziek ingeroepen worden. De stichting helpt jongeren en hun ouders uit heel Nederland.
Aanmelden Meld je aan via de WhatsApp functie op onze website voor informatie of advies.

Voor ouders
Aanmelden
Hoe kan ik mijn kind helpen? Met de medewerker van het Jeugd- en Gezinsteam (JGT) bespreekt u wat uw vraag is. Samen beslist u wat de volgende stap is. Mogelijk vraagt de medewerker hierbij advies aan zijn/haar team. Dit gebeurt in overleg met u. Daarna maakt u samen een plan. U krijgt een vaste contactpersoon binnen het team. Zijn er meer hulpverleners nodig, dan kan bijvoorbeeld extra specialistische hulp van stichting Toekomst Muziek worden ingeschakeld. De verschillende hulpverleners stemmen dan, samen met u af. Stichting Toekomst Muziek helpt jongeren en hun ouders uit heel Nederland.
Hoe kom ik in aanmerking? Voor hulp van stichting Toekomst Muziek heeft u een verwijzing van het Jeugd- en Gezinsteam (JGT) of een (huis)arts) nodig. U kunt bij het JGT binnen uw gemeente terecht met ontwikkelings-, gedrags-, of gezinsproblemen. In dit team werken deskundigen uit verschillende organisaties. Stichting Toekomst Muziek is ook in deze teams vertegenwoordigd. Zij werken samen om u snel en persoonlijk te ondersteunen als u vragen hebt over of problemen hebt met opvoeden en opgroeien. Ook jongeren kunnen bij deze teams terecht. Aanmelden Meld je aan via de WhatsApp functie op onze website voor informatie of advies.

Voor professionals
Aanmelden
Begeleiden van jeugd met probleemgedrag.
Is het je ambitie te werken met jongeren met gedragsproblemen? Dan moet je in ieder geval sterk in je schoenen staan. Want, probleemjongeren begeleiden is pittig en verantwoordelijk werk. Ook moet je tijd investeren in het aanleren van de juiste vaardigheden en kennis die je helpen voorkomen dat probleemjeugd ontspoort.
Hoe kom ik in aanmerking? Wil je graag jeugd met probleemgedrag ondersteunen? Begeleiden? Motiveren? Activeren? Dan spreekt het voor zich dat je een stevige persoonlijkheid bent en je eveneens goed kunt inleven in de wereld van de probleemjeugd. Je begrijpt dus waarom jongeren tegendraads, boos, gefrustreerd en opstandig zijn of juist sociale contacten mijden. Aanmelden Meld je aan via de WhatsApp functie op onze website voor informatie of advies.